Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Καφές ! Το Νούμερο Ένα Προϊόν Στον Κόσμο !


Όλοι μας λίγο πολύ όταν σηκωνόμαστε το πρωί από το κρεβάτι,το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να φτιάξουμε το καφεδάκι μας ! Όταν βγαίνουμε με τους φίλους μας και πηγαίνουμε σε κάποια καφετέρια, οι περισσότεροι από εμάς παραγγέλνουμε τον αγαπημένο μας καφέ, χωρίς δεύτερη σκέψη ! Ο καφές έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας ... και στην Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από μία συνήθεια ! Είναι σχεδόν ένας τρόπος ζωής για τους Έλληνες, που μας συνοδεύει σε πολλές φάσεις της ζωής μας. 
 Ο λόγος για την θέση που έχει στην καθημερινότητά μας είναι οι ικανότητες που έχει αυτό το προϊόν να αναζωογονεί τον οργανισμό μας, να μας κάνει να αισθανόμαστε γεμάτοι ενέργεια και να δημιουργεί μια αίσθηση πληρότητας ...  Έτσι δεν είναι


 Η απάντηση σε αυτό είναι ... ΌΧΙ ! 


 Ο κοινός καφές προκαλεί περισσότερο κακό στον οργανισμό μας από το "καλό" που νομίζουμε ότι κάνει: 
 - Αυξάνει το επίπεδα της ολική χοληστερόλης και την LDL-χοληστερόλης «κακής χοληστερόλης», και των τριγλυκεριδίων αλλά όχι και τα επίπεδα της HDL-χοληστερόλης «καλής χοληστερόλης» επομένως αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.
  - Aκόμη και ο ντεκαφεϊνέ καφές περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Κ, η οποία βοηθάει στην πήξη του αίματος. Επομένως αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό ή θρομβώσεις.
  - Αυξάνει τον κίνδυνο για αρθριτικά.  Αυξάνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης. Ένα μέρος του ασβεστίου αποβάλλεται στα ούρα λόγω του καφέ.   Η μεγάλη κατανάλωση αυξάνει την αρτηριακή πίεση και δημιουργεί ταχυκαρδίες, αϋπνίες, ανησυχίες και έντονους πονοκεφάλους και ημικρανίες. 
   - Αυξάνει την έκκριση των γαστρικών υγρών με αποτέλεσμα να δημιουργεί έντονους πόνους στο στομάχι και προβλήματα πέψης.
  - Αυξάνει το στρες: Η καφεΐνη που υπάρχει στον καφέ ερεθίζει τους αδένες της αδρεναλίνης κι αυξάνει τα επίπεδα του στρες για 18 ώρες. Εάν κάποιος που είναι ήδη αγχωμένος πιεί και καφέ τότε θα αγχωθεί ακόμα περισσότερο πράγμα που μπορεί να δημιουργήσει ένα σωρό άλλα προβλήματα.

Η Ευκαιρία !


Τί θα λέγατε τώρα, αν σας έλεγα πως το να απολαμβάνετε το καφεδάκι σας μπορεί να σας αποφέρει χρήματα χωρίς κόπο και καλύτερη υγεία και λειτουργία στον οργανισμό σας ;
 Αν σας ενδιαφέρει πραγματικά να μάθετε πώς να το πετύχετε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνεχίσετε να διαβάζετε !...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου